Sök i bloggen

lördag 4 december 2010

Mycket julstämning för liten insats - Polkagrishjärtan!

Ibland har man kanske inte tid och ork (eller råd) med hela tunga artilleriet av pysselattiraljer. Då kan det vara bra att ha ett snabbpyssel på lut som blir fint och kräver minimal insats både gällande tid och penningar! Du behöver:

* En påse polkagrisar
* En tändare
* Ett juligt band

Lägg först ut polkagrisarna i den form du vill ha. Ett hjärta till exempel. När du är nöjd med utformningen är det bara att ta tändaren och elda på den första polkagrisen tills den börjar smälta. Tryck då fast nästa polkagris. Och så vidare. Kolla då och då att formen inte sticker iväg i alla tänkbara riktningar. Blir hur fint som helst, eller hur?


Och att hälla upp överblivna polkagrisar i en fin skål blir julfint det med. Trevlig adventshelg!

1 kommentar:

  1. Vad smart! Enkla och billiga idéer gillar vi =) Hade lite julpyssel med två kompisar idag och en av dem beklagade sig för hur dyrt det var på Panduro =(
    Som svar på din fråga om mitt apelsinljus så använde jag gjutmassa men det funkar utmärkt att smälta ner ljusstumpar! Det gör jag i vattenbad, lägger ljuset/ljusen i en urdiskad konservburk. En varningens ord: kastrullen kan bli smutsig så ta en du överväger att kassera! Jag har köpt veke, vet inte om man kan återanvända fast varför inte? =)

    SvaraRadera