Sök i bloggen

onsdag 27 oktober 2010

Wiiiiii - vad det är härligt att träna!

Jag är med i ett community som heter ViktKlubb, helt enkelt eftersom jag är ganska så sugen på att komma i form igen efter två täta graviditeter. På VK får man ett beräknat kaloribehov/dag fastställt efter hur lång tid man vill ha på sig att komma i form. Rekommendationen från klubben är 0,5 - 1 kilos viktminskning per vecka.

Du får en veckomeny att följa med kaloriberäknade måltider utefter ditt individuella kaloribehov, men man kan också lägga in och kaloriberäkna egna recept. Det är inga skumma dieter, utan "lagom är bäst"-principen som gäller. Skönt för oss alla som faktiskt gillar kolhydrater och tycker att ett liv utan pasta verkar lite deppigt.

Vill man ha peptalk eller tips så finns det ett forum. Ja, det är kort och gott himla svårt att misslyckas! Läs mer och regga dig här!

Just nu är jag aktiv i en diskussionstråd där alla har som mål att komma upp i 1500 merkalorier tills på söndag. Merkalorier är extra kalorier man får genom att träna. Man kan sedan använda dem till att äta mer om man vill. I dag har jag kommit upp i 177,5 MK genom att lämna Astrid på förskolan och köra ett pass "30 day challenge" på vårt Wii. Alltså måste jag bränna 122,5 kalorier till idag. Minst! Om jag inte vill ha ännu tuffare kalorimål resten av veckan. Men jag är peppad. Med Wii så är det ju riktigt roligt att träna, och säger någon utmaning så är jag inte den som backar.

Förresten - ta på dig något lila idag, för att stödja HBT! Och delta på facebook här.

1 kommentar: