Jag slängde ihop dessa goda bröd av saker som redan fanns hemma och döpte dem till...
Morotsrågisar (ca 20 st, 177 kcal/st)
0.5 paket | Jäst |
5 dl | Vatten, ljummet |
0.5 dl | Pinjenötter |
0.5 msk | Kummin |
0.5 msk | Salt |
1 msk | Brödsirap |
1.5 msk | Olivolja (spara 0,5 msk till plåtarna) |
2 st | Morötter, rivna |
5 dl | Vetemjöl |
7 dl | Rågsikt med vetemjöl |
2 dl | Rågmjöl |
1 dl | Linfrön |
Lös upp jästen i ljummet vatten. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt solroskärnor, linfrön, kryddor, sirap, olja och morötter till jästblandningen. Arbeta in mjölet tills degen är blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk i 40 minuter.
Ta upp degen och knåda väl. Dela den i två delar och forma varje del till 10 bullar. Låt jäsa på oljade plåtar i 30 minuter under bakduk.
Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 200 grader (varmluft) cirka 12 minuter. Låt svalna på ett galler.
Ät och njut!
Slängde du ihop ett brödrecept bara sådär helt själv?
SvaraRaderaTestat teflonbakduk? Har för mig det är teflon iaf... Man kan använda den om och om och om igen. Jag bara diskar upp mina, efter brödbak brukar det bara vara att rulla ihop dem. Smidigt, ekonomiskt och miljötänk!